Πέμπτη, Αυγούστου 10, 2006

Πογκρόμ...



Φαίνεται τελικά πως η ιστορία δε διδάσκει τίποτα. Η ναζιστική γερμανία του Χίτλερ έστειλε στο θάνατο εκατομμύρια εβραίους, ιδίως γυναίκες και παιδιά, εξαλείφοντας ολόκληρες γενιές αθώων ανθρώπων. Σήμερα, στις απαρχές του 21ου αιώνα, οι εβραίοι έχουν επιδοθεί σ' ένα ανελέητο πογκρόμ εναντίον των παλαιστινίων επικαλούμενοι την τρομοκρατική οργάνωση που δήθεν(;;) υπάρχει στις τάξεις τους. Ας υποθέσουμε ότι έχουν δίκιο. Τί φταίνε όμως οι εκατοντάδες άμαχοι; Γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι; Ας υποθέσουμε πάλι, πως οι τελευταίοι χρησιμοποιούνται ως "ασπίδα" από τους τρομοκράτες και θεωρούνται παράπλευρες απώλειες.

Το Ισραήλ θεωρείται ότι έχει μία από τις πιο εξελιγμένες στρατιωτικές μηχανές στον κόσμο, όπως και μια από τις πιο αποτελεσματικές μυστικές υπηρεσίες (βλέπε ΜΟΣΑΝΤ). Δεν μπορούν να εντοπίσουν την αιτία του κακού και να χτυπήσουν εκεί που πρέπει; Ή μήπως επικαλούμενοι την αυτοάμυνά τους καταφεύγουν σε επιχειρήσεις-σκούπα έτσι ώστε τελικά να κατακτήσουν ολοκληρωτικά τα εδαφή του Λιβάνου, της Παλαιστίνης, αυτή που εποφθαλμιούν εδώ και δεκαετίες;

Η διεθνής κοινότητα για ακόμη μια φορά παρακολουθεί αμέτοχη, οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα γνωστά τροπάρια περί τρομοκρατίας και τα Ηνωμένη Έθνη -που ιδρύθηκαν στο τέλος του Β' παγκοσμίου πολέμου με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης και της αλληλεγγύης- είναι υποχείρια των γερακιών της Ουάσιγκτον που ασκώντας βέτο επιτρέπουν στο Ισραήλ να συνεχίζει ανενόχλητο τις σφαγές του.
Αυτό το...βέτο μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος;; Το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να πάρει μία απόφαση πρέπει να υπάρχει ομοφωνία. Αν κάποιο από τα μέλη του διαφωνεί έχει το δικαίωμα ν' ασκήσει βέτο επί της πρότασης. Μέχρι εδώ καλά. Η απορία που εύλογα δημιουργείται στον καθένα είναι πως αν, για παράδειγμα, το Ισραήλ θέλει να ρίξει πυρηνικά στον Λίβανο, το Συμβούλιο Ασφαλείας αντιδράσει επιπλήτοντας την ενέργεια και οι ΗΠΑ ασκήσουν βέτο, τότε ο Λίβανος θα εξαλειφθεί από το χάρτι. Η Βηρυττός θα γίνει το Άουσβιτς του 21ου αιώνα με τις "ευλογίες" των Ηνωμένων Εθνών.

Ίσως το μυαλό μου είναι πολυ μικρό για να κατανοήσει τα ατέλειωτα διπλωματικά παιχνίδια, αλλά ως απλός πολίτης δε μπορώ να μη αγανακτώ στη θέα των θηριωδιών, στο κλάμα των μανάδων, στα άψυχα, σαν μαριονέτες, κορμιά των παιδιών...

Καλά είπαν κάποιοι....Useless Nations (UN - United Nations).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

What a great site » »