Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2006

Γιατί φοβούνται;;

Άκουγα πριν λίγο στις ειδήσεις των οκτώ (ξέρετε εκείνες με τα πολλά παράθυρα με κάτι τύπους που ορύονται όλοι μαζί προκαλώντας πονοκέφαλο σε εμάς τους ατυχείς) για τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ.Η αρχή γίνεται από τον ΟΤΕ. Οι ρυθμίσεις θα αφορούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου, απολύσεις, προφανώς χαμηλότερους μισθούς, ακόμη και υποχρεωτικές μεταθέσεις. Όλα αυτά, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών ακόμη και των φιλοκυβερνητικών.


Δεν είμαι κατά των εργαζομένων και των αγώνων τους σε καμία περίπτωση, εξάλλου είμαι κι εγώ ένας από αυτούς σε άλλο κλάδο, που απεργούσε μέχρι πρότινος. Άκουσα όμως έναν από αυτούς να λέει πως "πως τώρα που ο ανταγωνισμός χτυπάει δυνατά την πόρτα του οργανισμού η κυβέρνηση προωθεί το ξεπούλημα μέσω της πλήρους ιδιωτικοποίησής του" (κάπως έτσι τα έλεγε ο άνθρωπος....).

Έρχομαι τώρα στην πλευρά του πολίτη-καταναλωτή και αναρωτιέμαι: υπήρχει ποτέ περίπτωση ο μέσος Έλληνας να έχει ADSL γραμμή στο σπίτι του, αν το μονοπωλιακό καθεστώς του ΟΤΕ παρέμενε στο τηλεπικοινωνιακό τοπίο κυρίαρχο; Όχι!!!!! Θα είχαμε ακόμη τεράστια διπλά και τριπλά πάγια, ελλειπή υποστήριξη και φυσικά τιμές που ολοένα και θα αυξάνονταν. Στο ένα περίπου χρόνο που έχω DSL γραμμή στο σπίτι του η τιμή του έχει πέσει κατακόρυφα, με μια πρόχειρη εκτίμηση, γύρω στο 50%. Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί οι "αιμοβόροι" ανταγωνιστές που έχουν "βάλει στο μάτι την κυριαρχία του ΟΤΕ" προσφέρουν υπηρεσίες φθηνότερες και εξίσου καλές -αν όχι καλύτερες. Δεν έχουν κέρδη δηλαδή αυτοί;; Φυσικά και έχουν, αλλά δεν έχουν υπερκέρδη όπως μέχρι πρόσφατα εμφάνιζε ο κρατικός τηλεπικοινωνιακός φορέας. Φοβάστε τους ανταγωνιστές κύριοι; Να προσφέρετε καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες. Ή μήπως θέλετε ακόμη και τους παχυλούς μισθούς σας και τις πανάκριβες υπηρεσίες σας; Εμ, δε γίνεται και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

Πριν ένα μήνα περίπου, άλλαξα τη σύνδεση DSL που είχα σε άλλη εταιρεία -αν και λήγει το Μάρτιο του 2007- σε άλλη του ΟΤΕ με πιο γρήγορη σύνδεση και φτηνότερη τιμή. Θα ήμουν χαζός αν δεν το έκανα, μιας και η σύνδεση στο Διαδίκτυο είναι για μένα πολύ σημαντική για πολλούς και διάφορους λόγους, επαγγελματικούς και όχι μόνο.

Γιατί φοβάστε τον ανταγωνισμό κύριοι; Ενημερώστε το διψασμένο για σωστές υπηρεσίες καταναλωτικό κοινό και όλοι θα είναι μαζί σας. Μην τρέμετε μόνο για τις θεσούλες σας...

2 σχόλια:

J95 είπε...

Φυσικά και έχουν, αλλά δεν έχουν υπερκέρδη όπως μέχρι πρόσφατα εμφάνιζε ο κρατικός τηλεπικοινωνιακός φορέας.

Μια μικρή διόρθωση: ο κρατικός τηλεπικοινωνιακός φορές δεν εμφάνιζε υπερκέρδη. Υπερκέρδη εμφανίζανε οι προμηθευτές του και οι συντεχνίες του.

Thodoris είπε...

Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο αγαπητέ μου φίλε... Όταν αγοράζεις ακριβά (από ημετέρους κάποιες φορές) πουλάς κι ακριβά....