Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2007

Οι επιστήμονες λένε πως σε μερικά χρόνια (άλλοι λένε 20, άλλοι 50... δεν έχει τόση σημασία) η Ελλάδα θα μπει στη ζώνη του Τροπικού. Θα αποκτήσει κλίμα Σαχάρας, θα υπάρχουν παρατεταμένες περίοδοι ανομβρίας και τα...χειμωνιάτικα ρούχα θα παραμείνουν στη ντουλάπα ες αεί μέχρι να τα φάει ο σκώρος.
Οι προοπτικές είναι εφιαλτικές. Οι πάγοι των πόλων λιώνουν, η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει.
Εν τω μεταξύ εμείς ακάθεκτοι βάζουμε μπρος τη μηχανή του αυτοκινήτου για ψύλλου πήδημα. Δεν έχουμε πρόθεση να βαδίσουμε ούτε 500 μέτρα μή τύχει και χάσουμε κανένα πόντο από τις παχουλές κοιλιές μας. Τα καυασαέριο έχει γίνει το απαραίτητο καθημερινό συστατικό της αναπνοής μας. Μου φαίνεται πως δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτό.
Μάταια οι περιβαλλοντικές οργανώσεις φωνάζουν. Κανείς δεν ευαισθητοποιείται, κανένας δεν ελέγχει. Και κάθε πρωί, οι πρωτευουσιάνοι (και όχι μόνο), οι trendy κάτοικοι των "σύγχρονων" πόλεων, με το ζελεδιασμένο μαλλί και τη λαμέ πιζάμα, χαζεύουν με ικανοποίηση την θανατηφόρα, γκρίζα αχλή που σκεπάζει με..."στοργή" τη τσιμεντένια πολιτεία, έτοιμοι να προσφέρουν αβίαστα τη συνδρομή τους στην κατάντια...

Φαντάζομαι κάποια κακόβουλα πράσινα ανθρωπάκια, από κάποια άλλη γωνιά του απέραντου σύμπαντος, που τρίβουν με ικανοποίηση τα χέρια τους καθώς με τα υπερσύγχρονα τηλεσκόπιά τους κοιτούν τον πάλαι ποτέ "γαλάζιο πλανήτη", έτοιμοι να τον αποικίσουν αναίμακτα, χωρίς να επέμβουν, αφού από μόνοι μας θα έχουμε βουλιάξει στον Άδη...

1 σχόλιο:

Marina είπε...

Καλημέρα. Φέτος θα ευαισθητοποιηθεί ο Ελληνας θέλει-δεν-θέλει το καλοκαίρι. Στη Βουλγαρία δεν έχει χιόνια. Αρα ούτε νερά. Αρα δεν θα μας πουλήσει φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα. Αρα το καλοκαίρι κλιματιστικά πάπαλα. Το κράτος θα κάνει οι-κο-νο-μια, όπως παλιά έγινε με το νερό.
Δεν θα μάθουμε ΠΟΤΕ αν δεν καεί ο κ&&&λος μας!