Παρασκευή, Απριλίου 07, 2006

Η λέξη της ημέρας: ουραγός.

Αυτός που είναι τελευταίος (και καταϊδρωμένος) κυνηγώντας απεγνωσμένα τον προτελευταίο. Μ' αυτό το όνομα κατατάσσεται η Ελλαδίτσα στη χρήση του Διαδικτύου: ουραγός. Η χώρα που το 73% των κατοίκων της δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο ή κάποια από τις υπηρεσίες του, ενώ την ίδια στιγμή των 80% του πληθυσμού διαθέτει κινητό.

Το κινητό διαθόθηκε, αν και ξεκίνησε πολύ ακριβό, λόγω της πτώσης της τιμής του και κυρίως του ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Ο ΟΤΕ (πΟΤΕ κατά τους περισσότερους) διαθέτοντας το μονοπώλιο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, κατάφερε να διαμορφώσει τις υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη (όταν ο μέσος μισθός του Έλληνα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο).

Προσωπικά, δίνω για DSL σύνδεση περίπου 35 ευρώ το μήνα συμπεριαλμβανομένου παγίων, ΦΠΑ κτλ. κτλ. Ο μισθός μου είναι 1090 ευρώ. Δε μπορούσα, όμως, να στερήσω από τον εαυτό μου αυτή την "πολυτέλεια" μιας και μου είναι απαραίτητη για τη δουλειά μου και πραγματικά βοηθήθηκα πολύ περισσότερο απ' όσο περίμενα.

Πώς θα διαδοθεί το Διαδίκτυο, η χρήση του, η αναγκαιότητά του, όταν είναι τόσο μα τόσο ακριβό; Οι ΔΕΚΟ έχουν ξεπεράσει κάθε επίπεδο αισχροκέρδειας. Η πλάκα είναι πως το 2005 ο ΟΤΕ παρουσίασε ζημιές. Φυσικά, όταν έχεις παχυλούς μισθούς, ακόμη και για τους πλέον κατώτερους υπαλλήλους, όταν επιτέλους εμφανίστηκαν ανταγωνιστές με πιο συμφέρουσες υπηρεσίες, τότε χάνεις πελάτες και καλά να πάθεις!!

Εν τω μεταξύ η ΕΕΤΤ ενέκρινε τις αυξήσεις των τιμολογίων για τις dialup συνδέσεις. Κούνια που μας κούναγε...

Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: