Τρίτη, Οκτωβρίου 30, 2007

Ένα δείπνο...16 δισεκατομμύριων pixels!

Αυτής της ανάλυσης η ψηφιακή φωτογραφία θεωρείται η μεγαλύτερη που έχει δημιουργηθεί ποτέ. Εμφανίστηκε στον κυνβερνοχώρο το Σάββατο. Πρόκειται για τον Μυστικό Δείπνο του μεγάλου και αινιγματικού Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Μοναχοί της της Santa Maria dell Grazie, όπου φυλάσσεται ο πίνακας, άνοιξαν τς πύλες και παρουσίασαν σε μια τεράστια οθόνη προβολής την υψηλότατης ανάλυσης φωτογραφία, η οποία δημιουργήθηκε με ειδικές τεχνικές, που προφύλαξαν κυρίως τον σπάνιο πίνακα από την επίπονη φωτογραφική επεξεργασία.

Η εταιρία HAL 9000, ειδική στην καλλιτεχνική φωτογραφία, είχε ν’ αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις στην ανάλυση του 400 ετών πίνακα όπου φαίνεται η στιγμή που ο Ιησούς ανακοινώνει στους μαθητές του πως κάποιος από αυτούς θα τον προδώσει. Η κυριότερη ήταν η άσχημη κατάσταση των χρωμάτων του πίνακα, που δεν επέτρεπε την έκθεση στο έντονο φως για πολύ χρόνο.

Πάντως ο υπεύθυνος της εταιρείας παραδέχτηκε πως καμία ψηφιακή αναπαράσταση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα συναισθήματα που νιώθει κάποιος όταν αντικρίζει δια ζώσης έργα του μεγάλου ζωγράφου

[πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια: