Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2007

Firefox 3


Τις προάλλες, στα πλαίσια της μόνιμης κομπιουτερεράδικης περιέργειας, κατέβασα τη τελευταία δοκιμαστική έκδοση (για Mac) του Firefox 3, γνωστότερη με την κωδική ονομασία Gran Paradiso Alpha 8. Πρόκειται για μια πολύ "ανώριμη" έκδοση (βρίσκεται σε alpha stage), με πολλά κρασαρίσματα και εμφανείς ατέλειες.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική για τον επερχόμενο (άγνωστο ακόμη πότε) δημοφιλέστατο browser αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Alex Faaborg ενός από τους users experience designers (όποιος μπορεί να το αποδώσει στα ελληνικά, κερνάω μπύρα!!) του εν λόγω φυλλομετρητή. Αναφέρει πως ένας από τους βασικούς σκοπούς των σχεδιαστών θα είναι η πλήρης ενσωμάτωση του user interface του Firefox στο λειτουργικό για το οποίο προορίζεται, είτε αυτό λέγεται Windows Vista, είτε πρόκειται για το Mac OS X. Όλα αυτά, όμως, χωρίς να χάσει την...¨προσωπικότητά¨ του και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον έχουν κάνει τόσο δημοφιλή.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

"Σχεδιαστής χρηστικής εμπειρίας"

Δέχομαι τη μπύρα μου με δάφνες πέριξ του ποτηρίου (και όχι μέσα:P)!

Thodoris είπε...

XAXA!! Και αυτό τί σημαίνει;;;

Unknown είπε...

Είναι το άτομο που είναι υπεύθυνο για τον σχεδιασμό της εμπειρίας που θα αποκομίσει ο τελικός χρήστης κατά τη χρήση του προγράμματος.

Υπάρχει σαν όρος και σα θέση σε ένα project, και μάλιστα είναι από τις πλέον δημιουργικές, απαιτεί φαντασία και πολλή ευρηματικότητα!

Thodoris είπε...

Την κέρδισες την μπύρα flareman!!!