Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2007

Εκπαίδευση hi-tech

Το Islay είναι ένα νησάκι που βρίσκεται δυτικά της Γλασκόβης. Έχει μόλις 3000 κατοίκους και κύριες πηγές εσόδων τα αποστακτήρια του ουίσκι, τις καλλιέργειες, το ψάρεμα και τον τουρισμό. Τα τελευταία δύο χρόνια οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου απολαμβάνουν μοναδικά τεχνολογικά προνόμια.

Ο καθηγητής Ian Stewart φρόντισε να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τη συμμετοχή του σχολείου του στο πρόγραμμα "Schools of Ambition" που θεσπίστηκε το 2005 από το Υπουργείο Παιδείας της Σκωτίας. Γύρω στις 100.000 λίρες (περίπου 145.000 ευρώ) το χρόνο(!!) ήταν η επιχορήγηση για τη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας και διαβίωσης των μαθητών.

245 υπολογιστές προηγμένης τεχνολογίας διανεμήθηκαν σε όλους τους μαθητές, που τους χρησιμοποιούν σε όλα τα μαθήματα, αλλάζοντας τον τρόπο παράδοσης και παρακολούθησης. Εννοείται πως η...επανάσταση μεταφέρθηκε και εκτός σχολείου αφού οι υπολογιστές χρησιμοποιούνται ως σημειωματάρια, ως βιβλία και φυσικά ως μέσα αναζήτησης. Εργασίες και απορίες στέλνονται μέσω e-mail στους καθηγητές και κατά κοινή ομολογία των τελευταίων, η παραγωγικότητα και η απόδοση των μαθητών τους έχει ανέβει κατακόρυφα.

Τα σχόλια και οι συγκρίσεις με την ελληνική πραγματικότητα δικά σας....

Και για να μη λέτε, όμως, πως συνέχεια γκρινιάζω και παραπονιέμαι για όλα, όταν γίνεται κάτι καλό το επισημαίνω εξίσου....

2 σχόλια:

Hey Teacher είπε...

xmmmm...

επίσης θέλω να υπογραμμίσω πως όταν λέω ρούτερ στο σχολείο με κοιτάνε λες και τους είπα ΕΙΜΑΙ ΝΑΖΙ.

εννοώ πως και να είχαμε υπολογιστές,οι δάσκαλοι δε θα ξέραν να τους χρησιμοποιήσουν.και είμαι σίγουρος για αυτό.

και βγάλε τη λεκτική επαλήθευση!!

είναι σπαστική!!!

υγ.ακόμα δεν ήρθα και κάνω και παρατηρήσεις.σόρι,η δύναμη της συνήθειας

:-)

Thodoris είπε...

Έχεις δίκιο, αγαπητέ συνάδελφε, για την επαλήθευση, αλλά δε μπορείς να φανταστείς τι σαβουροσχόλια έπαιρνα... Ούτε εμένα μ' αρέσει, αλλά η ανάγκη βλέπεις....