Παρασκευή, Νοεμβρίου 02, 2007

Παγκόσμια διάσκεψη W.C.

Το e-paideia.net είναι μια ιστοσελίδα (μάλλον ένα ολόκληρο portal) που αφορά (όπως μπορεί κάποιος να καταλάβει από τον τίτλο της) εκπαιδευτικά θέματα για εκπαιδευτικούς, μαθητές και όλους όσους “καίγονται” από τα φλέγοντα ζητήματα της πολύπαθης ελληνικής παιδείας. Στις σελίδες της μπορεί κάποιος να βρει θέματα για διάφορα μαθήματα, γενικές γνώσεις, υλικό για το σχολείο και αναφορές στην επικαιρότητα.

Η αφορμή γι’ αυτό το post ήταν η είδηση που διάβασα εκεί πέρα που αφορούσε στην...παγκόσμια διάσκεψη τουαλέτας που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στην Ινδία, στο Νέο Δελχί. Αρχικά νόμιζα πως ήταν αστείο (ακόμη ένα από τα χιλιάδες ξενέρωτα που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο), αλλά τελικά διαπίστωσα πως η είδηση ήταν πραγματική. Η διάσκεψη οργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέτας(!!), με έδρα τη Σιγκαπούρη, την ινδική μη κυβερνητική οργάνωση Sulabh International και την κυβέρνηση της Ινδίας. Στις συνομιλίες συμμετέχουν πολιτικοί, αρχιτέκτονες, ειδικοί σε θέματα υγιεινής και κατασκευαστές συστημάτων αποχέτευσης, με στόχο να μειώσουν στο μισό έως το 2015 τον αριθμό των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβααση σε κάποιο σύστημα αποχέτευσης.

Η επιλογή της Ινδίας, σαν χώρα που φιλοξενεί το συνέδριο, δεν ήταν τυχαία, γιατί πρόκειται για μια περιοχή του πλανήτη που εν έτει 2007 περίπου 700 εκατομμύρια κάτοικοί της κάνουν τη φυσική τους ανάγκη όπου βρουν.

Αν και αυτή η καταχώρηση ξεκίνησε ως αστείο, μάλλον αφορά σ’ ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που εμείς οι “πολιτισμένοι” δυτικοί δεν μπορούμε εύκολα να χωνέψουμε...

[πηγή]

1 σχόλιο:

ANDREAS KATSIKOUDIS είπε...

Έχεις δίκιο... Για μας τους χορτασμένους είναι τέτοια πράγματα αυτονόητα. Ζούμε αλλού!